Tālrunis avārijas situācijās: +371 28359213

facebook

Iesniegt ūdens rādījumus

Lasīt vairāk »

AVĀRIJAS STĀVOKLĪ ESOŠĀS SADZĪVES KANALIZĀCIJAS REMONTDARBI BĒRZES IELĀ 20, DOBELĒ.

Šī gada 23.septembrī veicām kanalizācijas sistēmas avārijas novēršanas darbus Bērzes ielā 20, Dobelē. Pagājušā gadsimta vidū būvētās kanalizācijas skatakas ir no ķieģeļiem un dzelzsbetona. Laika gaitā ķieģeļu saturošais cements ir izskalojies, kā arī paši ķieģeļi  apkārtējās vides iedarbības rezultātā sabrukuši. Tādejādi skatakas bija nonākušas avārijas stāvoklī un sāka veidoties iegruvumi, kas draudēja ar pilnīgu šo kanalizācijas skataku sabrukumu  un lokālu kanalizācijas sistēmas sabrukumu, kas ietekmētu ne tikai Bērzes ielas 20 bet arī daļu blakus esošo māju kanalizācijas pakalpojumu izmantošanas iespējas.  

Kopā ar SIA “DOBELES NAMSAIMNIEKS”, lai veiktu avārijas darbus,  tika pieņemts lēmums atslēgt ūdens padevi, lai novērstu sadzīves kanalizācijas nonākšanu remontējamajās skatakās. Remontdarbu laikā veicām kanalizācijas akas betonēšanas darbus, kuru dēļ ūdenssaimniecības pakalpojumi Bērzes ielā 20 tika ierobežoti.   Šī gada 20.septembrī tika izlikti paziņojumi pie dzīvojamās mājas kāpņu telpām par ūdens padeves atslēgumu. Teritorijas sakopšanas darbi tika pabeigti šī gada 24.septembrī. Ūdenssaimniecības pakalpojumu pārtraukums bija no šī gada 23.septembra 9.00 līdz 24.septembra 9.00.

Jāatzīmē, ka remontdarbi bija sarežģīti augstā gruntsūdens līmeņa dēļ, kā arī tādēļ, ka Bērzes iela 20 ir izbūvēta neievērojot esošos un vēsturiskos būvnormatīvus. Proti – māja ir uzbūvēta pārāk tuvu esošajam kanalizācijas kolektoram (māja tika būvēta pēc sadzīves kanalizācijas vada izbūves), kas būtiski apgrūtina jebkādus remontdarbus un praktiski izslēdz ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu remontdarbu laikā.

            Protams, ēkā dzīvojošie iedzīvotāji nav veikuši šis ēkas būvniecību un var pat teikt, ka ir šīs situācijas ķīlnieki, tāpēc vēlamies teikt paldies Bērzes ielas 20 mājas iedzīvotājiem par pacietību, saprotams, ka situācija nebija patīkama un iedzīvotāju ikdiena tika apgrūtināta. Tāpat vēlamies vērst uzmanību, ka līdzīgas situācijas var būt arī citur pilsētā vai novadā un arī šo situāciju atrisināšanai, iespējams, būs nepieciešama ūdenssaimniecības pakalpojumu ierobežošana uz remontdarbu laiku, tāpēc lūdzam izturēties ar sapratni šādās situācijās un jau savlaicīgi sakām paldies par to.

 

Ar cieņu SIA “DOBELES ŪDENS”.